Zo’n dag

Je hebt van die dagen die van alle kanten kloppen. Dinsdag 1 september was er zo één. In het Hagedoornveld gaf burgemeester Leo Pieter Stoel het startschot voor de herinrichting van het Hagedoornveld en de Zwanewaterduinen. Het was stralend weer, veel van de mensen die we er graag bij wilden hebben waren gekomen, er was een foodtruck en dat alles tegen het decor van hoofdrolspeler Hagedoornveld.

Gunda Brunotte, Joop de Jong, Martin Oud en Leo Pieter Stoel

Het boswachtersteam had een prachtige puzzel van het gebied gemaakt. Aan de burgemeester de schone taak om de puzzel te maken. Gelukkig werd hij daarbij geholpen door allerlei mensen die betrokken waren bij het ontwerpproces en met name voor de betrokken bewoners en gebruikers van het gebied was het een koud kunstje de kaart te maken.

Burgemeester Leo Pieter Stoel en teamleider Staatsbosbeheer Marjan Veenendaal

Er werden mooie woorden gesproken door teamleider Marjan Veenendaal van Staatsbosbeheer, Petra Wassenaar van de provincie Fryslân en de burgervader zelf. Na een toost kan het echte werk nu beginnen. Op 14 september wil de aannemer aan de slag. Middels borden, brieven en via harttvoorameland.nl en de media wordt iedereen op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. Als alles voorspoedig verloopt kunnen we eind februari/begin maart opnieuw het glas heffen, maar dan op de voltooiing van de plannen.